Praktikus ajándékozás

Az ajándékozás kérdése sokszor fejtörést okoz, hiszen minek is örülne az, akinek szánjuk…

Ezt a kérdést általában ennyivel le is tudjuk, ám a környezetvédelmet is belevihetjük, ha úgy gondoljuk végig a dolgot, hogy minek örülne és azt hogyan tudom kivitelezni valamilyen környezetbarát formában?

Erre nagy segítségünkre lehet a praktikus ajándékozás, amely végül is annyit jelent, hogy olyan ajándékot válasszunk, amelyet akár éveken át is használhat az, akinek adjuk.

Itt gondolkodhatunk ruhadarabokban, háztartási kiegészítőkben, vagy olyan strapabíró eszközökben (például fából készült játék), amelyeket esetleg tovább is lehet adni majd később.

Emellett persze magán az előállításon is gondolkodhatunk, hiszen megannyi újrahasznosított anyagból készült eszközt, ruhát és kiegészítőt találhatunk, ha egy kicsit keresgélünk.

 

Néhány tipp, hogy mit is adhatsz:

Környezettudatosabb barátaidnak, családtagjaidnak kereshetsz vászontáskát, újra felhasználható kulacsot, vagy esetleg olyan könyvet, ami segítségükre lehet ebben az életmódban. Ha egy kicsit kreatívabbnak tartod őket, akkor jó ajándék lehet valamilyen „készítsd magad” ajándékcsomag. Ez lehet mondjuk szappan- vagy kozmetikum készítés, de akár kötéssel, varrással vagy barkácsolással kapcsolatos is.

Gyerekek részére is jó ötlet lehet valamilyen “csináld magad” csomag, hiszen segíti a kreativitásukat és a problémamegoldó készségüket is. Emellett pedig arra tudunk figyelni az ajándékválasztáskor, hogy milyen forrásból származó ajándékot választunk. Mennyire környezettudatos a gyártó és mennyire környezetbarát a gyártási folyamat.

Nektek milyen tippjeitek vannak arra, hogy mit ajándékozzunk?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..