Fenyőfát karácsonyra

A legtöbb házban December 24-én már szép díszbe borulnak a fenyőfák és az egész család gyönyörködik benne.

Ennek a szép hagyománynak azonban van rossz oldala is… Hiszen a legtöbb fa kidobásra kerül az ünnepek után.

Magyarországon, éves szinten 2-2,2 millió vágott fenyőfa kerül eladásra, míg a műfenyők száma 200.000 db. Ezek mellett eltörpül a nagyjából 10.000 darabszámmal rendelkező cserepes fenyők száma. (Forrás: https://makert.hu/)

Ugyan a szelektív hulladék gyűjtés miatt a legtöbb fa végül komposztáló telepekre kerül, mégis több mint 2 millió fa kerül kivágásra egy néhány napos hagyomány miatt. Ahogy a fenti statisztika is mutatja, a műfenyő, de annál inkább a cserepes fenyőfa tökéletes megoldást nyúthat erre a problémára.

Ami viszont ennél is újkeletűbb megoldás, az a fenyőfa kölcsönzés.

Te hallottál már róla?

Működik az országban több olyan kertészet is, amelyek karácsonykor fenyőfa kölcsönzést biztosítanak. Ez annyit jelent, hogy elvihetsz a kertészetből egy cserepes fenyőfát, majd az ünnepek után visszaviheted az üzletbe. Így megmarad a hagyomány szépsége, ám nem került kivágásra egyetlen fa sem. Ez lehet a tökéletes megoldás azoknak, akinek nincs lehetősége elültetni a fát az ünnepek után.

Ti milyen fát szoktatok választani?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..