Mozdulj ki otthonról!

Erről a mondatról legtöbbeknek egy jó buli vagy kirándulás jut eszébe. Egész nap az irodában vagy otthon ülünk a négy fal között, a TV vagy számítógép előtt.

Ki ne akarna időnként kimozdulni, igaz?

Ennek nem csak a hangulatunkra van jó hatása, de a környezetünkre is. Nagyon egyszerűen megfogalmazva, amíg nem vagyunk otthon, nem fogyasztunk áramot. Ez a környezetvédelmi gondolat persze csak akkor válik igazzá, ha kimozdulásunk során is figyelünk arra, hogy vigyázzunk a természetre.

Utazhatunk például tömegközlekedéssel. Az uzsonnát csomagolhatjuk magunk, újra felhasználható ételtárolóba. Mozi helyett mehetünk inkább kirándulni a természetbe. Vigyünk magunkkal innivalót, hogy ne kelljen műanyag palackosat vásárolni.

Egy ilyen egész napos kirándulás nagyon jó hatással lesz a közérzetünkre, a hangulatunkra és az egészségünkre is. Emellett pedig egy egész napnyi áramot megtakaríthatunk vele a pénztárcánknak és a környezetünknek is. Hiszen mennyi elektromos kütyüt használunk 1 nap? Nézünk TV-t, internetezünk, valamilyen formában hallgatunk zenét, főzünk, mosogatunk, mosunk, nyitogatjuk a hűtőt, nagyon sok gyerkőc játszik valamilyen elektromos szórakoztató eszközzel, valamint nyáron hűtünk, télen pedig fűtünk, ha otthon vagyunk.

Ez mind-mind megváltozik a kiruccanás napján. A legtöbb elektromos kütyü aznap nem is kerül bekapcsolásra. Ha áramtalanítjuk eszközeinket mielőtt elmegyünk, úgy készenléti fogyasztás sem történik majd. Télen hagyhatjuk kicsit alacsonyabb hőfokon a fűtést, míg nyáron be sem kapcsoljuk a klímát amíg nem vagyunk otthon. Ez nagyban csökkenti az ökológiai lábnyomunkat. Ha pedig otthonról visszük enni- és innivalót, úgy a pénztárcánkat sem terheli le túlzottan egy kis kimozdulás.

Mindenki csak nyerhet azzal, ha elmegy a család kirándulni. Ha van kedvenc helyetek, vagy jártatok valahol, ami igazán tetszett, osszátok meg velünk egy hozzászólásban!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..