Intézkedjünk többet online

Az online intézkedés egyre inkább terjeszkedik életünk minden területére. Habár vitatható az a kérdés, hogy ez jó, avagy sem, azt nem lehet megkérdőjelezni, hogy a felesleges papírhasználat 100%-ban visszaszorítható általa.

Nagyon sok hivatalos ügyet intézhetünk már online, így sorban állnunk sem kell és papírt sem használunk a folyamat közben.

Nagyon sok számla rendezését is kérhetjük, vagy automatikus levonással, vagy netbankunkon keresztül átutalhatjuk mi magunk.

Ami ma még kevésbé elterjedtebb, az az online könyv és újságolvasás. Pedig nem egy ilyen webáruház létezik már. Vásárolhatunk könyveket és előfizethetünk kedvenc újságainkra digitális formában is. Ekkor nem kerülnek oldalak százai nyomtatásra, majd olvasás után (jobb esetben) újrahasznosításra. Nagyon sok energiafelhasználástól, festékanyagtól és károsanyag kibocsátástól védhetjük meg a környezetünket azáltal, hogy digitális formátumra váltunk.

Bevásárlásaink nagy részét is lehet már online intézni, itt azonban mérlegelnünk kell, hogy melyik járna kisebb környezeti hatással? Ha elmennénk az üzletbe vagy ha házhoz szállítanánk az online rendelésünket?

A papír és tinta felhasználás csökkentéséhez tökéletes eszköz az online intézkedés és a digitális nyomtatványok beszerzése. Az online vásárlás egyes esetekben vitatható kérdés marad, ám bizonyos esetekben ezzel is hozzá tudunk járulni környezetünk védelméhez.

Ha Nektek lenne még olyan ötletetek, amivel az internetet használva csökkenthető a környezet károsítása, nyugodtan osszátok meg velünk egy hozzászólásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..