Páramentes egészséges otthon

A páramentes, egészséges otthonért

 

 

Elérkezett a tél, javában fűtünk, a pára egyes otthonokban igazán kellemetlenné teszi az életet. Vásárolhatunk drága páramentesítő készüléket, hozzá a még drágább utántöltőket, de minek, ha mi is készíthetünk magunknak egy a boltival megegyező igazit, ráadásul az illóolajok segítségével még sokkal hasznosabbá is tehetjük, mint az előre gyártott társait.

Ha rászántuk magunkat, hogy elkészítjük álmaink netovábbját, a saját fejlesztésű páramentesítő készüléket, hogy otthonunk levegője egészséges legyen, az első lépésként keressünk egy tetszetős, díszes, szobánk hangulatához illő edényt. Ajánlom a műanyag választását, mivel a keletkező folyadék a fémet korrodálja, így azok használata nem ajánlott. Az egyszerűség kedvéért ajánlom az első, prototípus elkészítéséhez a klasszikus ételhordót. Találunk belőle színeset, trendit, vagy egyszerű fehéret is. A második, ami a legtöbb háztartásban is megtalálható egy normál, egyszerű, műanyag szűrő, apró lyukakkal. A harmadik és legfontosabb a pármentesítőszer a kalcium klorid. A zacskó felbontása után a kalcium kloridot szórjuk a szűrőbe a szűrőt tegyük az edényre és máris használatra kész a gazdaságos páramentesítő “készülék”. A szerkezetünket helyezhetjük sarokba, szekrény tetejére, fürdőszobába, mindenhol működni fog. A működési elve megegyezik a gyárilag készítettel. A kalcium klorid megköti a párát, ami cseppek formájában a gyűjtő edény alján köt ki.

Illóolajak segítségével javíthatjuk a helység levegőjét is. Használhatunk a Humanity Áruház kínálatában is megtalálható 100 % tisztaságú természetes teafa illót, citromot, eukaliptuszt, levendulát, mentát, vagy sokak kedvencét a kubebát. Mind hasznos a téli megfázásos időszakban.

Elkészítés lépésről lépésre:

  1. Egy edény ( javaslom a műanyagot )
  2. Egy szűrő ( apró lyukú )
  3. kalcium klorid
  4. Természetes illóolaj

 

Amennyiben a szűrőbe szórt kalcium klorid elfogyott, az edényben összegyűlt folyadékot öntsük a lefolyóba, töltsük újra és ismét használatra kész a szerkezetünk.

Ne feledjük a zacskót mindig visszazárni!

A kalcium kloridot az élelmiszeripar is használja savanyúságot szabályozó anyagként napi bevitele nincs korlátozva, így otthonunkban nem szaporodnak tovább az idegen, káros anyagok, használatával csökkenthetjük a lakás levegőjének páratartalmát, segítségével kisebb a kockázata annak, hogy penészedés alakul ki a rosszul szellőző sarkokban, helyiségekben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..