A hagyományos borotva szappan

A szilárd borotva szappant már az 1800-as években is használták. Azóta ugyan felváltotta őket a gyorsan használható borotva hab, a szappan mégsem merült a feledés homályába. Meg is mondjuk miért:

Mik az előnyei a megszokott habokkal, krémekkel és olajokkal szemben?

A borotvaszappan eltávolítja az arcon található természetes olajokat, így a víz jobban meg tudja puhítani a szakállat. Ez tisztább vágást és simább bőrfelületet eredményez.

A borotva szappanok gazdagabb habot eredményeznek és erőteljesebb hidratáló hatást fejtenek ki, összehasonlítva más borotválkozási termékekkel, például habokkal és krémekkel. Hatásosabban védik a bőrt a borotválkozás okozta irritációtól is.

Mivel a borotva szappanok nem aeroszolból kerülnek felhasználásra, így környezetbarátabb megoldást nyújtanak a boltban kapható haboknál.

Ár-érték arányban is messze megelőz más borotválkozási termékeket, ugyanis egy borotva szappan akár 1 évre is elég lehet, mindennapos használat mellett is.

 

A boltban kapható késztermékektől eltérően, a borotva szappan esetében meg kell dolgozni a minőségi habért, azonban megéri a munkát.

Mire lesz szükséged?

  • Borotválkozó pamacs
  • Borotválkozó tálka
  • Borotva szappan

Mit is kell tenned?

  • Áztasd be a borotválkozó pamacsdat tiszta és meleg vízbe. Néhány perc alatt alaposan át kell, hogy ázzon. A vízből kivéve távolítsd el a felesleges vizet, hogy ne csepegjen a pamacsból. Hagyj egy teáskanálnyi vizet a borotválkozó tálkádban.
  • Adj néhány csepp meleg vizet a borotva szappanodnak és várj néhány percet, hogy egy kicsit megpuhuljon.
  • A pamacsot használva kör-körös mozdulatokkal kezdd el a a hab „építését” a szappanon. 10-15mp után tedd át a pamacsot a borotválkozó tálkádba és ott folytasd a kör-körös mozdulatokat. Ne nyomd le túl erősen a pamacsot, ugyanis az tönkre teheti a habot. Kb. 1 perc után már láthatod a hab erősödését. A folyamatos keverésnek és nyomásnak köszönhetően a hab egyre keményebbé fog válni és a buborékok lassan eltűnnek. További víz hozzáadásával folyékonyabb habot képezhetsz.
  • Már csak fel kell vinned a bőrödre. A pamacs segítségével lassan és egyenletesen vidd fel a bőrödre. Most ne használj kör-körös mozdulatokat, inkább oda-vissza mozgasd a pamacsot, amíg egy vastag réteg habot fel nem vittél. Ez a mozdulatsor biztosítja, hogy a hab egészen a bőr felszínéig eljusson és megemelje a szőrszálakat, hogy a borotva pengéje minél közelebb tudjon haladni a bőr felszínéhez.

Meg hoztuk a kedved hozzá? Nézd meg borotva szappan receptünket érzékeny bőrre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..