Unikornis Könnycsepp szappan

Szappanunkat a japán konyhaművészet inspirálta. A misztikus unikornis könnycseppje pedig őket késztette arra, hogy elkészítse ezt a süti remekművet.

Ezen az úton elindulva készült el az áttetsző szappanalapba burkolódzó rózsa virágszappan. A virág bármilyen lehet, de a rózsát nagyon könnyű saját kezűleg elkészíteni, formát sem igényel.
Hozzávalók:
1.lépés: Daraboljuk fel a szappanalapokat külön edényekbe. Kis kockákra vágjuk, hogy hamarabb megolvadjanak, így elkerülhető, hogy felforrjon az alap.
2.lépés: Olvasszuk fel a fehér szappant. (25 ml)  Amint egyenletesen folyós lett, tegyünk hozzá egy késhegynyi lila agyagot és pár csepp illóolajat, majd jól keverjük el.
3.lépés: Öntsünk kis foltokat a papírra, amelyeket pár perc hűlés után szirmokként fogunk használni.
4.lépés: Miután kellően megszilárdultak a szirmok, elkezdhetjük feltekerni őket. Arra ügyeljünk, hogy az alapanyag még formázható és langyos legyen.
5.lépés: Melegítsük fel az áttetsző alapot is, (100 ml) amelybe szintét mehet pár csepp illóolaj. Öntsünk belőle egy keveset a forma aljára.
6.lépés: A kész rózsát tegyük fejjel lefele a formába. A rózsa alját levághatjuk, ha túl egyenetlen. TIPP: Ha szétesik a rózsa, aggodalomra semmi ok. A videóban látható módon tegyük átlátszó szappanalapba, ami “ragasztóként” funkcionál majd
7.lépés: Öntsük fel a formát átlátszó szappanalappal. Utolsó lépésként fújjuk le alkohollal, hogy a levegőbuborékok távozzanak. Megszilárdulás után kivehető a formából (1-2 órát érdemes várni vele).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..