Mélyhidratáló krém

A selyemproteinről már olvashattatok, így minden jótékony tulajdonságát ismerhetitek. ha még nem, akkor itt megnézhetitek mi mindenre jó. A selyemproteinnek köszönhetően ez a krém nem csupán hidratál, de a bőrszövetek mélyén fejti ki hatását, így az E vitaminnal karöltve feltölti a ráncokat és feszesíti a bőrt.
Hozzávalók
Zsírfázis összetevői
Vízfázis összetevői
Hatóanyag fázis összetevői
Elkészítés
1. Egy hőálló edénybe mérjük ki a zsírfázis összetevőit; egy másik hőálló edénybe pedig a vízfázis összetevőit.
2. Mindkét edényt vízfürdőben melegítsük fel kb. 70 fokra és időnként kevergetve olvasszuk fel az alapanyagokat.
3. Miután felolvadtak, vegyük ki mindkét edényt a vízfürdőből és még melegen töltsük a vízfázis összetevőit a zsírfázishoz. A keveréket folyamatosan kevergessük kézi keverővel (ne használjunk gépet!) kb. 3 percig.
4. A lehűtés meggyorsítása érdekében tegyük hidegvizes fürdőbe az edényt és kevergessük tovább 2-3 percig.
5. Amikor kézmelegre hűlt az anyag, adjuk hozzá a hatóanyagfázis összetevőit, méghozzá úgy, hogy minden összetevő után alaposan keverjük meg a krémet. Ezzel azt biztosítjuk, hogy minden hatóanyag megfelelően eloszlik a krémben.
6. Az elkészült krémet töltsük át a választott tárolójába.
Fontos!
A krém 2-3 nap után nyeri el végleges állagát, így ne ijedjünk meg, ha elkészültekor nem elég krémes, mert ez változni fog.
Az elkészítés után kb. 1 hétig még szemcsésség érzékelhető a krémben, ugyanis a selyemprotein pornak kb. ennyi időre van szüksége ahhoz, hogy elérje a homogén állagot.
Gépi keverés esetén a krém szivacsos állagúvá válhat, ezért mi a kézi keverést javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..