Mélyhidratáló krém

Mélyhidratáló krém

A selyemproteinről már olvashattatok, így minden jótékony tulajdonságát ismerhetitek. ha még nem, akkor itt megnézhetitek mi mindenre jó. A selyemproteinnek köszönhetően ez a krém nem csupán hidratál, de a bőrszövetek mélyén fejti ki hatását, így az E vitaminnal karöltve feltölti a ráncokat és feszesíti a bőrt.

Hozzávalók

Zsírfázis összetevői

Vízfázis összetevői

Hatóanyag fázis összetevői

999 ft – 30 ml argán olaj
1110 ft – 80 g shea vaj
295 ft – 20 g glyceryl-stearat SE
1133 ft – 100 g méhviasz pasztilla
194 ft – 50 ml glicerin növényi
1790 ft – 10 g selyemprotein por
926 ft – 10 ml E vitamin
609 ft – 10 ml cosgard
2020.01.27.

Elkészítés

1. Egy hőálló edénybe mérjük ki a zsírfázis összetevőit; egy másik hőálló edénybe pedig a vízfázis összetevőit.

2. Mindkét edényt vízfürdőben melegítsük fel kb. 70 fokra és időnként kevergetve olvasszuk fel az alapanyagokat.

3. Miután felolvadtak, vegyük ki mindkét edényt a vízfürdőből és még melegen töltsük a vízfázis összetevőit a zsírfázishoz. A keveréket folyamatosan kevergessük kézi keverővel (ne használjunk gépet!) kb. 3 percig.

4. A lehűtés meggyorsítása érdekében tegyük hidegvizes fürdőbe az edényt és kevergessük tovább 2-3 percig.

5. Amikor kézmelegre hűlt az anyag, adjuk hozzá a hatóanyagfázis összetevőit, méghozzá úgy, hogy minden összetevő után alaposan keverjük meg a krémet. Ezzel azt biztosítjuk, hogy minden hatóanyag megfelelően eloszlik a krémben.

6. Az elkészült krémet töltsük át a választott tárolójába.

Fontos!

A krém 2-3 nap után nyeri el végleges állagát, így ne ijedjünk meg, ha elkészültekor nem elég krémes, mert ez változni fog.

Az elkészítés után kb. 1 hétig még szemcsésség érzékelhető a krémben, ugyanis a selyemprotein pornak kb. ennyi időre van szüksége ahhoz, hogy elérje a homogén állagot.

Gépi keverés esetén a krém szivacsos állagúvá válhat, ezért mi a kézi keverést javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..