Illóolajok a megfázásos időszakra

A tradicionális népi gyógyászat számos illóolajat használ a széles skálán mozgó jótékony tulajdonságaik miatt. Ennek az évszázadok óta növekvő tudásnak egy apró részletére támaszkodva, kigyűjtöttük az általunk forgalmazott illóolajokat mire is javasolja a népi gyógyászat.

A jelenlegi megfázásos időszakra fókuszáltunk, így azokat az illóolajokat gyűjtöttük össze, amik valamilyen szintű segítséget nyújthatnak ebben az átmeneti időszakban.

Először is úgy találtuk, hogy szinte minden illóolaj neve mellett feljegyzésre került a fertőtlenítő tulajdonság. Némelyiknél mint lényeges tulajdonság, míg másoknál csupán széljegyzetként. E-miatt bármelyik itt fersorolt illóolajat választhatjuk erre a megfázásos időszakra. Azonban mi tovább segítünk, hogy a számodra legjobbat tudd kiválasztani.

Melyik illatot szereted jobban?

Ahogy említettük, ezen illóolajok mindegyikéhez feljegyzésre került a fertőtlenítő tulájdonság. Azonben e-mellett még számos más tulajdonsággal is bírnak.

Mire szeretnéd használni?

A légterünk fertőtlenítése nagyon hasznos lehet, kifejezetten akkor amikor többen élünk egy helyen. A fertőtlenítés mellett pedig kellemes illatúvá varázsolhatjuk a házat vagy lakást. Míg a népi gyógyászat a teafa olaj fertőtlenítő hatását tartja a legerősebbnek mind közül, úgy a később köztudatba kerülő Manuka illóolaj hatását ma már erőteljesebbnek tartják.

Amennyiben inkább a természetes tisztító- és tisztálkodó szereket részesítjük előnyben, úgy az illóolajok több szempontból is elengedhetetlenek készítésükkor. Illatuk miatt érdemes őket hozzáadni ezekhez a szerekhez, azonban vegyük figyelembe jótékony hatásaikat is, így nagyon hatásos tisztítószereket, és tisztálkodási szereket lehet készíteni.

A megfázásnak számos tünetei vannak. A fenti olajok jótékonyan hatnak a megfázás enyhítésére. Gőzöléssel, párologtatással sokat javíthatnak a tüneteken és a rossz közérzeten.

Specifikusan a köhögéscsillapítást és a hurutoldást szerettük volna kiemelni a megfázás tünetei közül. Ezek persze lehetnek más légúti megbetegedések is, amelyek esetében szintén javasolja ezen olajok használatát a népi gyógyászat.Míg köhögés enyhítésére mindhárom olaj jó lehet, hurutoldásra inkább a cédrus és a szegfűszeg olaj javasolt. Gőzöléssel érhető el a legjobb hatás.

A másik kellemetlen tünetpáros az orrdugulás és a nehézlégzés. A népi gyógyászat természetesen erre is javasol illóolajat, méghozzá a citromot az orrdugulás enyhítésére, valamint az eukaliptusz olajat, mely nem csak az orrduguláson segíthet, de a légzést is könnyíti. Ezen olajok is gőzöléssel fejtik ki a legjobb hatást, azonban az eukaliptusz illóolaj kiváló adalékanyaga lehet orrkenőcsnek vagy légzéskönnyítő bedörzsölő krémnek is.

Ezzel végére is értünk a mi kis kutatásunknak. Reméljük segítségetekre lesz ez az információgyűjtemény.

Az alábbi linkeken megtalálhatjátok a felsorolt illóolajokat a webáruházunkban, ha kedvet kaptatok a kipróbálásukra:

Cajeput | Citrom | Citrommfű | Narancs

Ciprus | Cédrus | Manuka | Szantál | Teafa

Fahéj | Szegfűszeg

Eukaliptusz

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..