Folyékony szappan – kéztisztítás gyengéden

Készítsd el otthon saját, folyékony szappanod, ami gyengéden tisztítja és puhítja kezeidet! A HUMANITY ÁRUHÁZ oldalán minden hozzávalót megtalálsz, ehhez a szuper folyékony szappanhoz.
Hozzávalók:
A fázis:
B fázis:
  • 59,95g Desztillált víz
C fázis:
  • 10g Desztillált víz
  • 0,55g Sodium Benzoate / Nátrium-Benzoát
D fázis:
  • 5g Desztillált víz
  • 1,5g Sodium Chloride / Nátrium-Klorid
Elkészítés:
1. lépés: A Tego Care Pbs6-ot mérjük ki egy hőálló főzőpohárba, majd melegítsük fel olvadásig. Az A fázis többi összetevőit öntsük hozzá, és melegítsük fel, ezután keverjük egyenletessé. Elég addig melegíteni, amíg fel nem oldódnak az alapanyagok.
2. lépés: A B fázist apránként adjuk hozzá az A fázishoz, majd keverjük csomómentesre. A desztillált vizet először fel is melegíthetjük kb. azonos hőfokra, mint az A fázis, így könnyebben tudunk majd dolgozni.
3. lépés: Keverjük össze a C fázis összetevőit, majd adjuk hozzá az előző keverékhez.
4. lépés: Miután összekevertük, jöhet hozzá a már összekevert D fázis.
5. lépés: Keverjük el jól az egészet, ezután hagyjuk kihűlni.
6. lépés: A kész termék lúgos kémhatású, ezért *állítsuk be a pH-t 5,2-re. Ha nincs tizedes pontosságú digitális pH mérőnk, akkor indikátorpapírral is dolgozhatunk. Tépjünk le egy kis darabot belőle, majd mártsuk bele a kész kozmetikumba. Pár másodperc után már látható is az eredmény. A színskála segítségével állítsuk be a kémhatást 5 pH-ra.
7. lépés: Utolsó lépésként öntsük bele az általunk választott flakonba a folyékony szappant. Ha a kész termék nagyon felhabzott, akkor érdemes megvárni, amíg eltűnik a hab és csak utána beletölteni a flakonunkba.
*magas pH esetén 25%-os citromsav oldattal csökkenthetjük a lúgos kémhatást. Óvatosan, cseppenként adagoljuk az oldatot!
Pl. 10g 25%-os oldathoz 2,5g oldott anyag (citromsav) és 7,5g oldószer (víz) szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..