Szempilla és szemöldök gondozása

Melyik nő ne álmodozna dús, hosszú szálú, sűrű, a tekintetet megkoronázó szempillákról? Most a szempilla és a szemöldök növesztése / gondozása lesz a téma.

A nagyvilág tele van jobbnál-jobbnak ígért pillanövesztő csodákkal. Igen ám, de ezek igen borsos árúak. Egy olcsóbb kategóriás is 14000 Ft-nál kezdődik, a határ pedig a csillagos ég. De mit kapunk 14000 Ft-ért? 5 ml? Esetleg 10? Hm… ha a szempillánk meg is nő, a hajunk tuti ki fog hullani, ha belekukkantunk a pénztárcánkba.

Szempilla
Szempilla – illusztráció – web

Ezek után „olcsóbb” alternatívának tűnhet – ismételjük: csak tűnhet – a műszempilla rakatás. Van már 3D-s, 4D-s, ki tudja hány D-s. Kipróbáltuk. Addig a 2 hétig, amíg egy szál sem hullott ki, addig valóban szép volt, de mikor elvesztettük a vendégszálakat és helyükre ismét a sajátunk nőtt, jött az igazi meglepetés. Szegény szempillánk kisebb és vékonyabb volt, mint előtte. Akkor aztán volt nagy sírás-rívás. Úgy döntöttünk, hogy nem ékeskedünk tovább más „tollával”, természetesebb megoldás után kezdtünk kutatni.

A dús szempilla barátai:

Első szuper összetevő, ami szinte magától csapódott az arcunkba, a ricinusolaj. Szinte kinevettük azért, amennyibe kerül. De gondoltuk, hogy a pillánkra többet is költöttünk már és rosszabb úgy sem lehet már, tettünk egy próbát vele. Szorgalmasan, minden este bekentük a szempillákat és a tövét is, a szemöldökünkre is csempésztünk egy picit (egy alkalommal elragadott a szemöldökszedési hév, azóta is bánjuk). És lássunk csodát, 2-3 hét múlva meghozta gyümölcsét a cseppet sem fáradságos munka. Nagy volt az öröm, de még milyen nagy! Belelkesedtünk! Ha van egy, akkor lehet több természetes kence-fice, amit magunkra kenhetünk!

A másik olaj, amit találtunk, az argán olaj. Ez is egy szuper olaj, ami megéri az árát! Hígítja a sűrű ricinust, ráadásul könnyebben beszívódik a szem körüli bőrbe, ami lássuk be, 2 in 1, hiszen amíg intenzív szempillanövesztésben vagyunk, addig kispadra ültethetjük a szemránckrémünket.

Webáruházunkban egyaránt megtalálható a ricinusolaj, az argán olaj, és az E vitamin. Rendeljétek meg bátran!

Utána olvastunk a szempilláknak. Szegények a körmökkel és a hajhagymákkal egyetemben utoljára kapják meg a növekedésükhöz szükséges tápanyagokat, vitaminokat. Mert ugye jó azért, ha az embernek működik a szíve, meg ilyesmi… 😛

Szóval ne sajnáljuk a vitaminokat más szerveinktől, inkább együnk több egészségesebb dolgot, hogy a szépségünkre is jusson. A hidratáltság is ugyanolyan fontos. Gondoljunk a szempillára, szemöldökre, hajra úgy, mint egy cserepes növényre. Ha a gyökeret körülvevő talaj száraz, repedezett, tápanyagban szegény, nem fog nőni az a növény. Ellenben, ha rendszeresen gondozzuk, tápláljuk, hamar meghálálja a gondoskodást. Pontosan ezért nem csak belülről, de kívülről is kell gondoskodnunk a hidratáltságról. Így kerül a képbe az E vitamin. Megint csak nem egy nagy összeg. Ha ezzel felturbózzuk az eddig meglévő szérumot, az lesz igazán szuper!

Mivel már gyönyörű dús a pillánk és a szemöldökünk is, nincs más hátra, mint a megfelelő ívűre és vastagságúra szedni.

Szemöldök
A szemöldök helyes íve – illusztráció – web

Persze a végtelenségig nem tudjuk növelni a szempilla hosszt, így, amikor már nem nő tovább, akkor visszavehetjük heti 2-3 kenésre az ápolást.

Nektek van egy tuti szempilla növesztő receptetek? Megosztjátok velünk?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..