Napozás utáni tusfürdő

Úgy éreztem ideje lecserélni a bolti tusfürdőt „hand made” verzióra. Mivel aktuálisnak érzem, ezért a napozás utáni verzióra esett a választásom. Kutakodtam a neten és böngésztem a boltok polcain lévő tusfürdők összetevőit, hogy mi teszi a tusfürdőt igazán napozás utánivá. Arra a következtetésre jutottam, hogy a címkéjén kívül tulajdonképpen semmi, ez a szomorú igazság. Egy szalmaszálba tudtam csupán kapaszkodni, ami nem más, mint az illóolaj. Bizony, ez az egyetlen dolog, ami eltér a hétköznapi tusfürdőktől. De lássuk a medvét és azt, hogy ez a tusfürdő mitől is lesz igazán méltó a napozás utáni névre.
Hozzávalók a napozás utáni tusfürdőhöz:
A napozás utáni tusfürdőhöz szükséges alapanyagokat beszerezheted webáruházunkból.
Elkészítés:
Kimérem a vizet, amit vízfürdőben felmelegítek kb. 80-90°C-osra. Utána kimérem az SCI-t, beleöntöm a vízbe és addig keverem, amíg már semmi fehér felhő, semmi átlátszó nem úszkál benne.
Utána kimérem a glicerint és azt is elkeverem. Ennek lényegesen kevesebb idő fog kelleni. Azután kimérem a decyl glucoside-ot és azt is alaposan elkeverem. Végül kimérem a lauryl glucoside-ot és a kókusz tenzidet, majd ezeket is alaposan elkeverem. Ha mindent elkevertél, akkor mehet be a hűtőbe 4-5 óra hosszára.
Ne lepődj meg, ha az első 1-2 órában nem történik semmi, nagyon lassan hűl ki a keverék. Kipróbáltam úgy, hogy fagyasztóba tettem 1 órára, hátha meggyorsíthatom a reakciót, nem volt jó ötlet részemről. Nagyon beleszilárdult az edénybe és csak miután meleg vízbe állítottam, utána tudtam kivarázsolni belőle. Nem ajánlom…
Tehát, ha letelt az 5 óra, mehetnek bele a napozás utánivá tevő összetevők.
Borsmentából először csak 30 cseppet tettem, de úgy nem igazán éreztem az illatát, ezért tettem bele még 10 cseppet és gondoltam, hogyha fürdésnél sem fogom eléggé érezni, mehet bele még egy kicsi. Kipróbálás után a bőröm kellemes hűs érzés járta át, tehát maradt a 40 csepp.
Utána belemértem az olajokat, hogy a bőröm ne csak hűvös, de táplált is legyen. Végül a cosgard, hogy sokáig élvezhessem a munkám gyümölcsét.
Ha a tarsolyodban van egy remek kence, krém, szappan, tisztítószer recept, küld el emailben. Készíts a munkafolyamatról és az elkészült műről képet, írd le az elkészítés menetét. Egy 10%-os kuponkód üti a markod, amit a következő vásárlásodnál be is válthatsz!

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..