Mosódió – mosás környezetkímélően

A mosószerek tele vannak speciális vegyszerekkel, amelyek nélkül nem ragyogna olyan fehéren a ruha, miután kimostuk. Viszont, ha belegondolunk, hogy az így a ruhára került anyagok folyamatosan érintkeznek a bőrünkkel, sőt a mosószerek tartalma sem tekinthető környezetbarát anyagoknak, nem meglepő, hogy egyre többen döntenek a zöld módszerek, mosódió alkalmazása mellett.

A mosódió tulajdonképpen egy fán termő bogyó, melynek héja saponint tartalmaz. Ez az anyag oldódik ki, amint vízzel érintkezik és habzásával eltávolítja a szennyeződéseket, szagokat és a foltokat egyaránt. Makacs szennyeződések esetén érdemes citromlevet csepegtetni, vagy nátrium perkarbonátot szórni a felületre. Emellett bátran tehetünk sütőport is a mosószer adagoló nyílásba.

Mosódió – szappanfa Ázsiából

A Sapindus Mukorossi az ún. kínai közönséges szappanfa. Bogyós termését nevezik mosódiónak. Alkalmazása rendkívül egyszerű. 4-5 termés héját textilzsákba téve, bármely hőfokon, akármilyen textil mosható vele. Többnyire a nagyobb mosódiókat használják, de kisebb fajtája szintén ugyanazokkal a tulajdonságokkal bír.

Mosódió
Mosódió – Illusztráció – web

Miért jobb a mosószernél?

A mosódió teljes egészében természetes tisztítószer. Ez azt jelenti, hogy semmilyen formában nem tartalmaz vegyszert, amely a szervezetre, vagy a környezetre káros hatást gyakorolna. Biztonságosan alkalmazható allergiás tünetek esetében is, mely sokszor éppen a mosószerekben található kémiai anyagok miatt alakul ki.

Webáruházunkban megtalálható a mosódió 250, 500, 1000 grammos kiszerelésben. Mosódiós recept található az oldalon.

Hatalmas tisztítóerővel bír, mégis gyengéd a színekkel és kíméletes a szövetekkel. Ezen meg sem kell lepődnünk, hiszen a természetből származik. Nagy előnyt jelentenek ezek a tulajdonságok, főleg ha baba van a családban. Az ő érzékeny bőrük és fejlődő szervezetük számára különösen fontos, hogy minél kevesebb vegyszerrel érintkezzenek. Ezért a babaholmit csak mosódióval ajánlott tisztítani.

Alternatív megoldás a jövőnkért

Környezetünket számtalan módon pusztítjuk, melynek köszönhetően egyre ijesztőbb formában jelzi a bolygó, hogy határt kell szabnunk a környezetkárosító életmódunknak. A mosódió alkalmazása apró tettnek tűnik ebben a folyamatban, de elegendő belegondolnunk abba, hogy egy háztartás rövid idő alatt is sok liter vegyszerrel károsított vizet enged a csatornába. Így ha egyre több család áll át erre a környezetbarát megoldásra, annak valóban nagy jelentősége lesz.

Forrás: Napidoktor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..