Kávés szappan készítése kecsketejes szappanalapból

forrás: web
 Elkészítése:

 

1. Vegyük ki a Stephenson kecsketejes szappanalapot a tartójából, majd szeleteljük fel kis kockákra

2. A felszeletelt szappan felét öntsük egy hőálló edénybe, majd olvasszuk meg

3. Amikor teljesen elolvadt, adjunk hozzá 2 teáskanálnyi őrölt kávét, majd keverjük össze

4. Keverjük addig, amíg a hőmérséklet el nem éri a 65 C°-t

5. Ezután öntsük ki egy részét egy szilikon öntőformába, majd permetezzük meg alkohollal a tetejét, hogy eltávolítsuk róla a buborékokat. (Fontos, hogy minden öntés után azonnal permetezzük alkohollal, mivel a buborékok csak ekkor távolíthatók el)

6. Olvasszuk meg a szappanalap másik felét is, majd hagyjuk hűlni egy kicsit

7. Öntsük rá a sima szappan alap egy részét és permetezzük alkohollal

8. Mikor megdermedt a fehér alap, döntsük meg az öntőformát és öntsünk rá a kávés alapból annyit, hogy az öntőforma tetejéig érjen

9. Ugyanígy tegyünk a másik oldallal is

10. Mikor megszilárdult, a maradék fehér alaphoz adagoljunk pár csepp illatolajat, permetezzük meg alkohollal a megszilárdult szappant, majd töltsük rá a maradék fehéret majdnem színig

11. Végül öntsük a maradék kávés alapot a tetejére

12. Szórjunk a tetére egy kis örölt kávét, majd hagyjuk megszilárdulni

13. Egy hullámos szappanszeletelő kés segítségével szeleteljük fel egységes darabokra

 

 

Mielőtt kozmetikumot készítünk mossunk kezet tisztítsuk és fertőtlenítsük a munkaterületet és az eszközöket. A kávés szappan elkészítésénél is fokozottan ügyeljünk a higiéniára és csak olyan eszközöket használjunk, amit megfelelően fertőtlenítettünk. Környezetünk tisztasága rendezettsége is segíti a hosszan eltartható termék előállítását. A kozmetikum készítés előkészületeiről ITT olvashatsz.

 

Ha a tarsolyodban van egy remek kence, krém, szappan, tisztítószer recept, küld el emailben. Készíts a munkafolyamatról és az elkészült műről képet, írd le az elkészítés menetét. Egy 10%-os kuponkód üti a markod, amit a következő vásárlásodnál be is válthatsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..