Egyszerű bőrnyugtató gél

Könnyen elkészíthető hűsítő, bőrnyugtató gél-krémet ismerhetsz meg a következő receptben egy fantasztikus hozzávaló; az EMULGEL segítségével

 

Bőrünk ápolása, hidratálása egy folyamatos feladat, melyhez különböző krémeket használhatunk. A krémeket megvásárolhatjuk, de elkészíthetjük magunk is. Az eddigi alapanyagok elriaszthatták a kezdőket, de a most bemutatásra kerülő alapanyag egyszerűségében és hatékonyságában verhetetlen. Használatával a hatóanyagok jobban és gyorsabban hasznosulnak. Az emulgeáláshoz lecitint használtak az Emulgel megalkotói. A sűrítést egy polimer végzi, ami kíméletes a bőrhöz, hűvös, lágy, bársonyos bőrérzetet biztosít. Használhatjuk hideg és melegen készített krémeknél egyaránt. 

Természetesen állatokon nem tesztelték. 

A következőkben ismertetett recept alapján még kezdőként is könnyen készíthetsz magadnak egy tápláló hidratáló krémet. Az emulgeáláshoz egy vadonatúj emulgeátort és gélképzőt használhatsz, melynek a neve a hatása után Emulgel.

 

A gél-krém elkészítése

Hozzávalók:

1, Mérd ki a vizet, a kálium szorbátot és a növényi glicerint. Mire egyet fordulsz, a kálium szorbát már fel is oldódott.

2, Mérd hozzá az Emulgelt.

3, Keverd intenzíven 30 másodpercig.

4, Mérd bele az e vitamint, az argán olajat, a karbamidot, az allantoint, a mandula olajat és a panthenol-t.

5, Ismét keverd, addig, amíg egy fehéres, könnyű állagú krém-gélt nem kapsz. Ha szeretnéd illatosítani, most bátran megteheted, viszont ezt már elég kanállal elkeverned.

Ha követted az eddigi receptjeinket, észrevehetted, hogy most nem kellett vízfürdő. Akik számára a krémkészítés kihívást jelentett, most ezt Ők is könnyen elkészíthetik.

A krémet 24 órás pihentetés után töltsük tégelybe és használatra kész.

A tárolási próba folyamatban van. Normál 20 C fokos hőmérsékleten a mostani ismereteink alapján 3 hétig biztos eltartható.

Íme az eredmény:

Lecitines emulgeálószer
Emulgel-el készített gél-krém

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..