Antibakteriális szappan – kukába vele!

Vajon jelen pillanatban hány antibakteriális termék vár használatra a fürdőszobánk polcán? Úgy gondoljuk, hogy ezekkel a szappanokkal biztosra megyünk? Kikerüljük a kórokozókat? Sajnos, tévedünk. Valójában ideje lenne megszabadulni tőlük…

Megszállottan keressük a drogériák polcain az antibakteriális szappanokat? Ha kicsit borsosabb is az áruk, megvásároljuk őket az egészségünk védelme érdekében? Vajon fokozott tisztaságot biztosít-e bármely ilyen termék, sőt, megvéd-e a betegségekkel szemben? Garantálja-e, hogy kevésbé találnak ránk a kórokozók, kevésbé leszünk kitéve a támadásuknak?

Az igazság az, hogy az ilyen szappanokban levő vegyi anyagok csak rontanak a helyzetünkön.

A baktériumokat elpusztító, triklozán nevű vegyi anyagot, melyet ezek a termékek tartalmaznak, egy tanulmány az elhízással, a szívbetegséggel, sőt még a terméketlenséggel is összefüggésbe hozta. A triklozán – csak az USA-ban – az antibakteriális szappanok 75 százalékában megtalálható. Ijesztően hangzik. Ezek után cseppet sem csoda, ha megválunk drága pénzért beszerzett termékeinktől.

antibakteriális
Antibakteriális szappan

Mit tegyünk az antibakteriális szappannal?

Egyszerűen hagyjuk abba a veszélyes szappanok használatát. Nem fog ugyanis jobban megóvni attól, hogy betegek legyünk, sőt – éppen ellenkezőleg. Fürdőszobánk, konyhánk sem lesz tőle lényegesen tisztább. Az antibakteriális szappanok alkalmazása csak hozzájárul a szuperbaktériumok elszaporodásához – vagyis olyan baktériumokéhoz, amelyeket nem lehet elpusztítani antibiotikumokkal s az orvosok tehetetlenül állhatnak velük szemben. Ez pedig igazán veszélyes helyzetet teremt a számunkra.

Mi a megoldás? Egy hagyományos szappan és víz tökéletesen elég ahhoz, hogy tisztán tartsuk testünket és megőrizzük egészségünket! Manapság nagyon minőségi házi szappanok készülnek, amelyek közül bőven lehet válogatni. Próbáljuk ki őket!

Forrás: Napidoktor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..